Kuka?

Elisa Mäkelä
Fysioterapeutti (AMK)
Eläinfysioterapiaan erikoistunut
Centered Riding level I -ohjaaja


Olen ikuinen analysoija ja asioiden pohtija, joidenkin mielestä ehkä pikkutarkka perfektionisti, mutta sopivalla pilkkeellä silmäkulmassa ja isolla annoksella positiivisuutta ja lempeää kannustusta. Sillä vaikka haluammekin kehittyä omassa lajissamme mahdollisimman taitaviksi, on kuitenkin muistettava miksi aloitimme: koska se on kivaa ja koska rakastamme eläintä. Ja tämän olisi aina säilyttävä, vaikka harrastus muuttuisi tavoitteelliseksi tai ammatiksi. Tavoitteenani onkin laadukkaasti tehdyt perusasiat sekä hyvinvoiva, terve ihminen ja eläin. Tällöin edessä on enemmän terveitä treenipäiviä, mukavia harrastushetkiä ja mahdollisuuksia kehittyä kilpaurallakin pidemmälle.

Oma hevosharrastukseni alkoi 7-vuotiaana ratsastuskoulussa, oma hevonen/hevosia on ollut vuosina 2007-2021. Olen valmentautunut sekä koulu- että esteratsastuksessa ja kilpaillut kisajännitystä uhmaten harrastemielessä helppoja luokkia. Hevosten parissa olen aiemmin työskennellyt kesätöissä Saksassa hevostenhoitajana sekä ratsastusterapia-avustajana välillä tiiviimmin välillä satunnaisemmin noin 15 vuoden aikana. Koiria perheeseeni on kuulunut aina. Harrastuspuolella hevoset ovat vieneet enemmän, mutta agilitya ja tokoakin tuli teinivuosina perheen koirien ja ensimmäisen oman koirani kanssa kokeiltua. Tällä hetkellä eläinperheeseen kuuluu keskikokoinen snautseri, karjalankarhukoira ja kissa.

Koulutukseltani olen fysioterapeutti (AMK), valmistunut Saimaan Ammattikorkeakoulusta joulukuussa 2016. Kesällä 2017 kävin Centered Riding level I -ohjaajakoulutuksen. 2018-2019 suoritin erikoistumisopinnot eläinfysioterapiaan Satakunnan Ammattikorkeakoulussa. Humaanipuolella olen työskennellyt ratsastajien lajiharjoittelua tukevan fysioterapian lisäksi yksityisellä sektorilla eri-ikäisten tuki- ja liikuntaelinfysioterapian parissa sekä julkisella sektorilla eri kuntoutusosastoilla, asumisen kuntoutuksessa ja tehostetussa palveluasumisessa. Syksyllä 2021 aloitin sosiaali- ja terveysalan YAMK-opinnot.